Den traditionella bingon spelas i bingohallar men på senare år har det blivit vanligare att spela bingo på nätet. Fler spelar dock casino och slots där man även kan spela gratis. Regler och utbetalningar varierar från plats till plats, men som tur är finns ofta broschyrer som förklarar regler etc. Samma sak gäller online där det ofta går att hitta de exakta reglerna för just den bingohallen. Här förklaras grunderna som gäller för alla spel. Kan du det här så kommer du att klara dig bra.

bingo på nätet

Vad kostar en bingobricka?

Vad en bricka kostar varierar. På Internet kan de kosta allt från $0,05 (vilket är ungefär 40 öre) upp till $100 (vilket är ungefär 800kr).

Hur ser en bingobricka ut?

En vanlig bingobricka har 5*5 nummer. Den mittersta rutan på brickan brukar dock inte ha något nummer utan vara blank. Överst på brickan står B-I-N-G-O. Dessa bokstäver sammanförs med numren. Ett eventuellt nummer kan till exempel vara B-2 eller O-62.

Hur går spelet till?

En bingovärd börja ropa upp nummer i stil B-2 eller O-62 som vi tidigare nämnt. Har du då detta nummer på din bricka ska du kryssa för denna ruta. I online-bingo, dvs. bingo på nätet, blir rutan automatiskt förkryssad. I den vanligaste varianten, som också kallas den amerikanska, finns det sjuttiofem nummer. Det är också den man vanligtvis spelar på Internet. I vissa fall dyker dock en variant med nittio nummer upp. Detta är den engelska eller australienska varianten.

Hur vinner man?

Spelet håller på enda tills någon fått fem kryss i rad, antingen vågrätt, lodrätt eller diagonalt. När man fått detta ska man genast skrika ”BINGO” för att göra alla uppmärksamma på att man vunnit (görs automatiskt på Internet). Bingovärden kommer då att kontrollera brickan för att se att den är rätt ifylld. Är den det har spelaren vunnit omgången och tar hem priset, som oftast består utav de samlade kostnaderna för alla brickor. På Internet tas ofta ut en liten kostnad som går till lottosajten, m.a.o. kanske endast 95% av de samlade kostnaderna går till vinnaren.

Man kan alltså vinna stora pengar om man är många som spelar?

Ja, det är riktigt. Men chansen för att vinna krymper också i precis samma takt.

Kan jag fortsätta att spela även nästa omgång med samma brickor?

Nej, det är förbjudet. Inför varje omgång krävs nya brickor.

bingotips

Andra bingotips

*Det finns faktiskt några få sajter på nätet där du måste kryssa för själv. Spelar du på en sådan bör du se till att inte köpa fler brickor än du kan hantera. Detta tips bör naturligtvis även tillämpas på vanligt off-line spelande.

*Var alltid artig, även om det går dåligt. Bingo är ett spel där det går upp och ner. Detta tips ska naturligtvis även det tillämpas både on- och offline.

*Börja med att spela på låga nivåer för att komma in i spelat. När du känner dig redo kan du sedan avancera till att spela om större summor.

*Spela inte för pengar du inte har råd att förlora. Bestäm i förväg hur mycket du som max ska förlora under kvällens gång.

*Låna aldrig till ditt spelande. Har du pengaproblem ska du lösa det på annat sätt än att spela bingo.

*Om du vinner en stor pott bör du direkt bestämma dig för hur mycket av den du kan tänka dig att spela upp.

* Till sist: Kom ihåg att ha kul när du spelar. Bingo ska ses som ett nöje och inte som ett extrajobb eller ett sätt att dryga ut inkomsterna.